категорії: стаття

Інноваційне мистецтво на «АРТ Київ contemporary 2009»

теґи: Kyiv Contemporary Art, арт, відео-арт, мистецтво, технології, інновація

 

Сучасний світ мистецтва все більше і більше потрапляє під вплив нетрадиційних творчих підходів та поглядів на поняття мистецтва. Пензлик та акварель тепер заміняють програми, за допомогою яких редагуються та обробляються зображення, а полотно  – монітори, що пропонують нашій увазі яскраві картини та відеоролики, які цілком можуть претендувати на місце під сонцем у світі сучасного мистецтва. Свідчення цьому – традиційна виставка «АРТ Київ contemporary 2009», яка нещодавно проходила в Українському домі.

 У рамках IV-ї Міжнародної художньої виставки-ярмарку «АРТ Київ contemporary 2009» LED-телевізор Samsung серії 7000 представив перший відео-проект сучасного мистецтва — «Флешка». Нове українське відео». Автором проекту виступив провідний арт-критик та куратор PinchukArtCentre Олександр Соловйов.

 «Флешка» — це ситуативне, симптоматичне та мобільне зібрання. Це своєрідний флешмоб у вигляді  восьми плазм навколо сяючої «арени» одного з поверхів Українського дому. Він швидко, моментально розчиняється так само непередбачувано, як і з’явився», – так охарактеризували проект його творці.

 Проект «Флешка» яскраво виділявся на фоні інших експонатів оригінальним підходом до мистецтва з використанням передових технологій. Виставка показала, що LED-телевізори Samsung серії 7000 ідеально підходять для демонстрації витворів відеоарту – напрямку сучасного мистецтва, інтерес до якого останнім часом стрімко зростає. Унікальна розробка Samsung пропонує не лише найвищу якість зображення та доступ до цілого арсеналу цифрових розваг, але і дозволяє по-новому дивитися на можливості інтеграції телевізору в інтер’єр приміщення. Тонкий корпус, унікальний дизайн та неперевершена якість зображення перетворили цей телевізор у витвір мистецтва, який легко можна сплутати зі справжньою картиною в рамі.

  Детальніше про виставку «АРТ Київ contemporary 2009» читайте на сайті www.artukraine.com.ua

 Детальніше про переваги нових LED-ТВ від Samsung читайте на порталі www.samsung.ua